Závěrečná 2013

6.12.2013 závěrečná schůze SK Žízeň Petrovice, sezóna očima Romana Zouhara

Vítáme vás na závěrečném posezení týmu malé kopané SK Žízeň Petrovice. Dříve než se schvístáme, tak malé ohlédnutí za loňským ročníkem, který jsme odehráli ve 4. Lize. Postup nám loni spadl do klína víceméně náhodně, ale cíle jsme měli určitě vyšší, než jak to celé dopadlo. Myslím si, že jsme měli určitě na víc. Skončili jsme na předposledním místě a tím pádem budeme opět po roce hrát 5. Ligu okresu Blansko. Vůbec bych to neviděl jako nějakej průser, dle mého názoru nám chybělo trochu toho štěstíčka a mohlo to dopadnout úplně jinak (nemyslím štěstíčko jako bylo v „Ivánku kamaráde můžeš mluvit“ J).

Asi největší problém nás všech bylo dát toho pověstného „banána“. Počet vstřelených branek za celou  sezonu byl 43 a oproti loňsku je to řádné zhoršení. Průměr 1,95 gólu na zápas (což zas kurňa nezní tak špatně ne? Skoro ty 2 to jsou). Branky, které jsme dostali (nebo jsme si dali sami, že HanziJ) nám vycházejí na 69, což není zas až tak nejhorší (a navíc to číslo známe, z jiných souvislostí, že jo ChooséJ). A průměr na 1 zápas je přesně matematická konstanta Pí. Pro ty co se špatně učili je to 3,14159265358979323846 atd (kdyžtak zbytek doplní Čapák, ten má na to školuJ). Na vstřelených brankách se podílelo snad 18 hráčů, což je dle mě paráda, jen tak dál.

Teď již krátké shrnutí zápasů. V 1. Kole jsme vyjeli kopat do Drnovic a hned z toho byly 3 body, což byl super start. Následné zchlazení s Opatkama a Šebrovem, kdy jsme 2x prohráli 5:1, bylo vzhledem k vedru příjemnéJ. 4. Kolo jsme zavítali do Kuniček a asi na ně venku umíme zahrát, protože jsme je tam rozmrdali doslova hrozně, jak říká náš lapač a dokonce střelec branky v letošním ročníku malé kopané z pozice brankáře Roman Casillas Skoták, a to 3:1. Potom následovaly 3 remízy v řadě a to s Lhotou, Vanovicemi a Rudkou. Zápasy 8.-10. Kola, kdy jsme hráli s celky bojujícími o postup, nám body nepřinesly. V 11. Kole přijela Deštná a odvezli si sadu jak cip. Výsledek 7:2 byl v celé sezoně naším nejvyšším vítězstvím. V 5 následujících kolech jsme sice body nezískali, ale zápasy doma s Kuničkama a pak v Dlouhé Lhotě, kde proti nám nastoupil hvězdný Traxl, byly hodně povedený. V 17. Kole výhra s Vanovicemi, v 19. Smršť doma S FPO Blansko (2:1 poznámka redakce), kdy výborně zápas odpískal univerzální hráč a rozhodčí Libas Suaréz. A v 20. Kole výhra v Ujezdě hubeně 1:0 (kdy Váňa bojoval doslova o krk a vyfasoval od rozhodčího červenou, snad poprvé v historii Žízně), nám na záchranu nakonec nestačila. Šanci jsme měli ještě v posledním kole, ale tu jsme nedokázali využít.

Nejlepším střelcem týmu byl Roman Zouhar s 9 góly, což je teda bída. Na 2. Místě Váňa se 6 kusy a na 3. Místě shodně Lahva a bomber ze zadních řad Choosé, který se rovněž stal nejlepším střelcem mezi obránci. Dále se mezi střelce zapsali Tom a Hvjezda se 3 kusy, po 2 dali Hrnek a Rosťa a 1 zaznamenali: Roman S., Many, Libas, Míra, Fery, Staňa, Kelímek, Viktor, Zdenál a Hanz, kterýmu kdybychom přičetli i vlastní, tak zcela jistě ohrožoval umístění na stupních nejvyšších, ale je to Messi a góly má prostě v krvi J.

Jinak díky patří hllavně Romanu Skotákovi za celoroční starání se o nás nekopy, rozhodčím co nás doma pískali, hlavně taky borcům co zaskakovali za hráče v průběhu sezony, protože bez nich by jsme byli úplně v prdeli, prodavačům alkoholických nápojů u hřiště na nově vybudované dlažbě!!!! Další dík patří lidem co nás podporují a chodí fandit(že jich bohužel moc neníL), přítelkyním co nás na fotbal pouští. Dále děkuji tam nahoru za to, že jsme pánovi(pan Doležel) nerozbili skleník, a že se nám nestalo žádný vážný zranění a podobný věci. A taky těm co to tady dneska nachystali, jinak jsme seděli doma.

Doufám, že příští sezona bude úspěšnější než byla tato, a že zlepšíme účast na zápasech, což nám taky trochu uškodilo. Toť asi tak zhruba všecko k té sezoně a můžem to tam v klidu nasunovat!!  Howk a díky.

kolektivní foto

nápojový technik

nejlepší střelec